de Suikervrije Bier Specialist

Gratis verzenden boven €85,00 (NL)

Gratis afhalen in Enschede

Verzendkosten €6,50 (NL)
cfa6911b80ca0f442f953e05dc72cdeb.gif
Webwinkel Keurmerk
Nieuwsbrief aanmelding
Aanmelden

Geen alcohol < 18 - NIX18

 
 


 

Om deze site te bezoeken moet je oud genoeg zijn om alcohol te mogen drinken


De Suikervrije Bier Specialist steunt verantwoord alcoholgebruik. Daarom verkopen wij geen alcoholhoudende dranken aan personen jonger dan 18 jaar oud.

Heel Nederland is het er over eens: onder de 18 moet je gewoon niet roken en drinken. Dus hebben we met z'n allen een afspraak gemaakt: de afspraak van NIX. Niet roken, niet drinken onder de 18. Ook de Suikervrije Bier Specialist houdt zich aan deze afspraak en verkoopt geen bier aan mensen jonger dan 18 jaar!

De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners (Koninklijke Horeca Nederland, KWF kankerbestrijding, Longfonds, Trimbos-instituut, NOC*NSF, supermarkten verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, GGD Nederland, GGD’en, Thuiswinkel.org, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de ministeries van Veiligheid en Justitie ). Doel van de campagne is het versterken van de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e‘. De campagne richt zich op de hele samenleving, meer in het bijzonder de omgeving van jongeren. Iedereen zou het normaal moeten gaan vinden als jongeren voor hun 18e niet roken of drinken.
 

Waarom geen alcohol onder de 18 jaar?

Jongeren verdragen alcohol lichamelijk en geestelijk slechter dan volwassenen. Een jong lichaam is nog niet volgroeid en door de consumptie van alcohol is de kans op stagnatie hiervan groter.
Ook is bewezen dat bij alcoholgebruik onder jongeren de hersenontwikkeling ernstig verstoord kan raken. Resultaat hiervan is bijvoorbeeld bllijvend concentratieverlies en aantasting van het langetermijngeheugen.
Daarnaast is de kans op alcoholvergiftiging vele male groter bij jongeren. Door alcoholgebruik is iemand veel minder geremd. Hierdoor zullen jongeren met alcohol op veel meer (onnodige) risico's nemen.

 

Meer informatie?

Meer informatie over NIX18 kunt u terugvinden op de websites van NIX18 en STIVA.

Vragen? Stuur dan een e-mail naar onze klantenservice:
service@suikervrijebierspecialist.nl
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.
Webwinkel Keurmerk

Wij verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar.
U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze site te bezoeken.